Skip to content

Winnaars Keep an Eye The Records 2024 bekend!

In de feestelijke jubileumeditie in TivoliVredenburg zijn op donderdagavond 25 januari de winnaars van de 10e editie van The Records bekendgemaakt.

Uit 115 aanmeldingen vanuit de verschillende Nederlandse Conservatoria zijn 7 finalisten gekozen die donderdag 25 januari 2024 in TivoliVredenburg hebben gespeeld voor de finalejury bestaande uit Bert Palinckx, Martyna van Nieuwland, Yoràn Vroom, Peter van Brummelen en Corrie van Binsbergen.

De winnaars zijn…

Foto’s door Jaap Kroon

Anaphora Trio

Filippo Deorsola (piano, geprepareerde piano, objecten), Jonathan Ho Chin Kiat (contrabas) Marco Luparia (drums, objecten)

Queer pianist en componist Filippo Deorsola presenteert Anaphora, een pianotrio dat “verschillende genres en ritmes op een ongelooflijk beheerste en plezierige manier schakelt en mixt” [Best of Jazz, VS]. De muziek belichaamt een praktijk waarin niet-Europese muzikale tradities worden verkend als ritmische en timbrale ruimtes die het samenspel van het trio kunnen ondermijnen, heroriënteren en openstellen voor onverwachte grooves en verrassende texturen. Het nodigt luisteraars uit in een fascinerende verkenning van geluid.

Micheal Murray’s Colourfield

Michael Murray (altsaxofoon), Joy Shechter (piano), Omer Govreen (contrabas), Ilia Rayskin (drums)

Het doel van dit project is om een geluid na te streven dat het hoogtepunt is van de belangrijkste invloeden in mijn leven, uit muziek, kunst en poëzie. Dit idee beïnvloedt alles, van de bijdrage van de individuen tot het compositieproces, waarbij ik altijd probeer de focus te behouden op de universele gemeenschappelijke waarden van muziek die ik hoog in het vaandel heb staan.

Most Promising Artist Award

The Most Promising Artist Award is gewonnen door bassist Cas Jiskoot. Hij werd geprezen om zijn muzikaliteit en de manier waarop hij de bas niet altijd op de meest traditionele manier gebruikt.

 

(foto volgt nog)

Back To Top